2020-09-05 3645 瀏覽
岩岩遇著晚市開門唔洗等位,我地二人即刻衝入去本來想叫乾炒牛河,但店員話下午生意太好,賣晒,咁試晚餐咕嚕肉$90同馳名咖哩豬排飯$88啦先黎跟晚餐的雪耳豬骨湯,油菜及跟豬排飯既可樂。可能非常多人叫外賣,上面既餸菜到左半個鐘先有主菜。雪耳夠晒淋,個湯好潤。另外豬骨靚,有肉香,豬骨既肉唔柴。主角炸豬排,點解可以咁好食,驚為天人! 非常有肉汁,調味有少少甜,講唔出係咩味,好似五香粉咁。肉質剛好,位置有少少脂肪紋理,所以咬落真係好juicy!其中一塊好厚另一塊超薄。 不過我鐘意薄呢塊既口感, 友人就鐘意厚既。其實都幾好,因為厚薄口感真係會有 d 分別,而且兩塊厚真係食唔晒,我已經叫少飯。咖哩汁非常香濃,只係我同友人都覺得太辣,食到少少咋。晚餐咕嚕肉友人話非常有獲氣,我自己食都覺得同出面唔同,無出面果種鮮紅色,反而有黑醋既味。同樣,調味都好正。而咕嚕肉既肉位置真係正宗位置,中間有層筋位既部分,煮出傳統水準!店內裝修傳統,但充滿街坊人情味。我地第一次幫襯,已經見有好多熟客,店員會問佢今晚食咩呀,又會有食客送餅比 d 店員打氣。而煮好既菜式又會由師父專承拎出黎放係客人枱面,講唔該既話,所有店員都一定會
岩岩遇著晚市開門唔洗等位,我地二人即刻衝入去

雪耳夠晒淋,個湯好潤。另外豬骨靚,有肉香,豬骨既肉唔柴。

其中一塊好厚

咖哩汁非常香濃,只係我同友人都覺得太辣,食到少少咋。

晚餐咕嚕肉

店內裝修傳統,但充滿街坊人情味。我地第一次幫襯,已經見有好多熟客,店員會問佢今晚食咩呀,又會有食客送餅比 d 店員打氣。而煮好既菜式又會由師父專承拎出黎放係客人枱面,講唔該既話,所有店員都一定會回敬唔洗客氣。雖然多食客,但店員都無話催客,仲可以同店員之間或食客有講有笑,真係配服!總之係好食得黎又拎人好舒服既餐廳,推介推介!