2015-02-14
旺角行完街要番屋企果時順便買碗木子番屋企食先😋我本身購物完係懷住好心情咁番屋企,點知......埋到去睇食咩果時有個收銀呀姐(帶大陸口音)同入面既妹妹店員已經一路大聲密集咁傾計,唔緊要,我又唔係老細,唔關我事,問題係,佢地明知有客企響道可唔可以收一收聲/睇下企響門前既客想叫咩野食先再講過呢(佢地談話內容係講緊另一個應該冇番工既新同事壞話,唔知以為好重要既事)我講左2聲唔該佢先理我,但口冇停過講,我每樣野講2次先聽到😠比$100買$28既「紫米湯2號」話:丫,我比$8你丫(因為太多散銀)點知佢係完!全!聽!唔!到!!!勁呀👍我就係企響佢面前都咁,咁鐘意傾計點解唔做電台呢又?比碗野果時多謝唔該都冇聲(唔緊要,香港地大部份都係咁)仲要一路黑面一路比碗野個客,將d負面情緒帶晒比d客,好差。講番碗野,好彩碗野好食,先冇咁嬲,不過好似少左好多料咁既(係本身咁定因為佢2個掛住講野比少左)芋圓好味,紫米反而好多wo(成牙都係😂)不過椰果好奇怪,有陣香味但有渣😰都唔知點comment好。算啦,你地講野啦,我唔會再黎
算啦,你地講野啦,我唔會再黎