2020-06-25
同肥仔睇完1/2魔法經過入去醫肚,店員推薦我地叫set餐,set餐既玩法係 一個拉麵+一個小食+一個飲品或甜品 再可優惠價追加 肥仔燒五花肉味噌拉麵+炸雞塊+零系可樂+ 追加明太子雞翼肥仔評價:五花肉唔夠肥唔夠油香重,味噌湯唔夠濃味但後期個Aftertaste好咸,麵質無評價都係拉麵野入到口/ 炸雞塊好食,炸到恰到好處,好juicy, 熱氣既野就最岩肥仔,明太子雞翼一般般無咩特別,無炸雞塊咁好食,我就覺得明太子雞翼腥味好重,食落口好粉,口感怪怪地 我叉燒燒五花雙併味噌拉麵(期間限定)+忌廉蟹肉薯餅+綠茶蕨餅+ 追加木耳 我既評價:叉燒同五花我都有哂,五花的確唔夠肥,定係切薄左所以食唔到肥既部分?佢既口感有點似煎「火農」左既煙肉,到叉燒啦,咬落去唔夠扎實,一咬D肉碎開哂。但對比返,叉燒係好食過五花,個麵我覺得ok既,幾彈牙,不過個口感我覺得似係韓國既芝士麵個種質感,個味噌湯我覺得夠味仲有點咸,但點解肥仔會話唔夠濃味既,經過討論後,估計可能肥仔無撈起個麵,通常拉麵個味噌會一匙係個碗到先之後先到麵湯配料,咁無撈過個麵就可能有咁既唔濃味情況出現,木耳係拉麵既朋友,佢地係夾到,我覺得用黎配拉麵係
肥仔
我
叉燒燒五花雙併味噌拉麵(期間限定)+忌廉蟹肉薯餅+綠茶蕨餅+ 追加木耳 我既評價:叉燒同五花我都有哂,五花的確唔夠肥,定係切薄左所以食唔到肥既部分?佢既口感有點似煎「火農」左既煙肉,到叉燒啦,咬落去唔夠扎實,一咬D肉碎開哂。但對比返,叉燒係好食過五花,個麵我覺得ok既,幾彈牙,不過個口感我覺得似係韓國既芝士麵個種質感,個味噌湯我覺得夠味仲有點咸,但點解肥仔會話唔夠濃味既,經過討論後,估計可能肥仔無撈起個麵,通常拉麵個味噌會一匙係個碗到先之後先到麵湯配料,咁無撈過個麵就可能有咁既唔濃味情況出現,木耳係拉麵既朋友,佢地係夾到,我覺得用黎配拉麵係好食既,忌廉蟹肉薯餅唔夠Creamy 食唔到忌廉個種奶香,綠茶蕨餅幾好食好似糯米團(相片只有2粒因爲我食左一粒先記得影😂),但其實佢係海藻寒天,我突然間有啲掛住台灣嘅檸檬愛玉,大家都係健康嘅草本野。
店員服務好好,店內位置闊落乾淨企理