2016-09-07 2169 瀏覽
好耐冇食過意粉屋,因為記起以前葵芳店既pancake好好食,今日經過見唔洗等位就直接入左沙田店。睇完menu就決定叫個2人餐,包括龍蝦湯、芝士焗原隻波士頓龍蝦.自家製巴黎牛油汁花邊意大利粉、黑松露烤檸檬厚切豬扒配蘑菇森林忌廉飯、兩杯飲品,另外加左pancake做甜品。個龍蝦湯幾好,入面有好多龍蝦肉。龍蝦意粉賣相唔錯,味道一般,無咩驚喜。松露忌廉飯有松露味,不過成個飯加埋檸檬又忌廉就好怪、好唔夾。最好味都係pancake,檸檬汁加埋雲尼拿雪糕感覺好清新。整體黎講食物質素真係一般,而且價錢都唔算平,真係唔多值。食物都唔係最大問題,員工態度真係好有問題。叫侍應落單,個侍應行到埋黎粒聲唔出,又冇問想食咩、又冇覆order,成個過程冇出過一句聲,真係以為佢係啞!仲要唔止一個係咁,後尾我地想起埋個甜品,同另一個侍應講完又係冇出聲走左去,跟住等左好耐都唔見過甜品黎,最後再追先知原來根本冇幫我地起個甜品。埋單時個侍應又係就咁隊張單埋黎,連幾多錢都唔講。惟一要讚下門口叫飛位個女仔,真係好有禮貌。其實真係唔係要求要酒店級服務,但係好基本要講既野都做唔到就真係好有問題,已經唔好講話要有笑容,但至少可唔可以唔
食物都唔係最大問題,員工態度真係好有問題。叫侍應落單,個侍應行到埋黎粒聲唔出,又冇問想食咩、又冇覆order,成個過程冇出過一句聲,真係以為佢係啞!仲要唔止一個係咁,後尾我地想起埋個甜品,同另一個侍應講完又係冇出聲走左去,跟住等左好耐都唔見過甜品黎,最後再追先知原來根本冇幫我地起個甜品。埋單時個侍應又係就咁隊張單埋黎,連幾多錢都唔講。惟一要讚下門口叫飛位個女仔,真係好有禮貌。其實真係唔係要求要酒店級服務,但係好基本要講既野都做唔到就真係好有問題,已經唔好講話要有笑容,但至少可唔可以唔好一叫你個樣就好似得罪左你咁?甚至當時根本冇人等位,d服務可以咁差,沙田有咁多餐廳,如果管理層唔認真改善下,真係好快俾人淘汰。
2016-09-06