餐廳: 陶源酒家
資訊:

餐廳: 陶源酒家
資訊:

2017-08-12 3558 瀏覽
昨晚家人宴開兩大席慶生,食物有鮑參翅肚,味道一般,不覺驚喜!今次最想講的係服務真的很差! 昨晚是星期五晚,全場數埋十檯客都無。 侍應的數目唔算多但亦唔算少, 但服務真的唔提唔做囉!首先酒席的醬油小碟- 大家都知晚飯酒席唔同的小菜會跟唔同的醬油,例如翅會跟醋,炒西蘭花西芹配蠔油等等⋯ 但侍應們完全無意識要跟呢d. 分晒翅,每人一碗,我地唔問都唔醒覺要拎比我地!叫可樂,又係要提幾時至拎比我地!另外用具安排 - 每人只有刀叉,筷子及圓碟, 並沒有提供碗或匙。 當食海參炒西芹,上菜又唔跟大鐵匙,到我地要求侍應提供,搵左5分鐘都只係無。 最後只可比兩隻湯匙。 咁大間酒樓,明知當晚有兩圍十幾人既酒席,點解都唔會準備好?食炒飯時,又係唔提唔會派碗,我地幾時變左食西餐咁,全程只得一隻碟?咁既服務質數,陶源的好名聲都比呢班侍應令我地bad list 無下次!

叫可樂,又係要提幾時至拎比我地!