2018-05-22 298 瀏覽
難得放假,又係出街中伏既時候,咁岩想食台灣野,就求其揀間入,點知真係伏左。先講環境,間台灣餐廳,裝修是有花心思的,木系主色營造懷舊感覺,枱面痴左有趣句子,坐落算舒服。講食物前,我想講佢既服務,未見過服務態度可以咁驚喜。想落單,個老闆聽到後行左兩步停左,我心諗:"我講得未,定等你行埋黎?(當時成間野好少人,絕對5係多人所以行5到過黎)",點知佢見我5講野,就用眼神配合頭既上下擺動示意我落得。我當堂呆左一陣,下,我去左大排檔? 大排檔都有禮貌過你wo。於是,我只好隔好遠咁大叫落單,好撚無奈。(可能有人會覺我小器,但我覺得一間做餐飲業既店鋪,落單時對住客人,明確俾我知道係準備好落單,係基本禮貌同尊重囉。)食物方面,佢有lunch set 33蚊起,配一杯飲品,算平。 我叫左個佢地招牌肉燥飯lunch set,凍奶茶,結果,驚喜地難食。 首先,飯太軟,有少少倒汗水果隻; 肉燥淡味完全5香; 條台灣腸....凍既個芯; 滷蛋....蛋黃5知點解係啡黃色,不糖心且....凍既。 飲品方面,以為奶茶最多只係太甜,點知除左無茶味,竟然重係有香料味既,7仔買午後紅茶好過。(第一次食野,杯野飲係飲5哂就走

飲品方面,以為奶茶最多只係太甜,點知除左無茶味,竟然重係有香料味既,7仔買午後紅茶好過。(第一次食野,杯野飲係飲5哂就走左。

整體,中左伏,拿拿聲食完算,我主要黎食野的,環境有花心思但野食5得,都無意義。無下次,sorry。