成日想去赤柱嗰間黃色牆嘅西餐廳,覺得坐樓上露台座感覺好chill。剛剛過去嘅星期六見時間尚早冇咁多人就走咗去幫襯。本來好想坐3樓露台座,但無奈3樓未開放,唯有坐2樓。2樓都有戶外露台座,但全是2人枱,我們一行3人唯有坐室內近窗邊位,但都幾開陽。我哋點咗餐之後發覺其他枱的食客點嘅食物我哋喺餐牌見唔到,覺得好奇怪,最後發覺原來侍應比少咗個餐牌我哋睇😅Eggs Benedict 可以自選材料,我哋選咗三文魚和牛油果,味道想像到係點樣,賣相也不過不失。香煎牛扒雙蛋賣相就有點失望,但牛扒質素吾錯。French toast 就勁大碟,一個人就冇可能食得晒,多士夠厚及軟淋,香蕉也夠熟夠甜。但美中不足的是太早order, 食完主菜啲雪糕都差不多溶哂。Capaccino 和mango banana smoothies 就比想像中細杯。Smoothie甜咗啲,覺得應該有落糖水,但都幾香濃芒果香蕉味。食物質素尚可接受,但環境就好鍾意!😍

香煎牛扒雙蛋賣相就有點失望,但牛扒質素吾錯。

食物質素尚可接受,但環境就好鍾意!😍
2022-04-22
午餐