餐廳: 一風堂 (Lab Concept 金鐘廊)
資訊:

2019-07-22 483 瀏覽
叫左一個白雞湯拉麵,同埋一個和牛套餐(包和牛迷你飯,和牛拉麵,柚子啤酒) 兩個人$250白雞湯香濃麵質一流 👍🏻 煙韌有咬口整體食落係舒服和牛套餐,就唔值咁貴 $148個和牛飯本身都正正常常,但唔知做咩加左舊 wasabi,個味完全唔夾🤦🏻‍♀️和牛拉麵,湯底係幾香,係清個種牛肉湯,味道都係濃既。有少少似杯面湯既味🤷🏻‍♀️但都唔係差,無澀口既感覺所以都應該唔係味精既但個牛肉大大片,生既上,好似越南生牛河既玩法(?) 完全唔係和牛既感覺,無和牛應有既肥瘦均勻/油香。真係好似生牛河個d牛👎🏻 唔係難食,但以和牛作為賣點黎講,就不合格柚子啤酒,中規中矩。無乜氣,但夠凍易入口,甘甘地既味。睇你追求咩啦,想飲酒既就叫返啤酒算啦 😂 呢個我會當汽水/果汁飲 最後講服務。講真,員工態度真係好一般👋🏻對個客係惡惡地。不過上菜算快。不過最衰係,佢無擺芽菜同蒜蓉係枱🤦🏻‍♀️而我唔係食開呢間,所以以為佢係無提供。係到我食完,隔離枱客問個侍應攞(侍應就攞隔離枱面既比佢)我先知有😐同埋!!!個餐牌中間夾住隻好細既蟲,仲爬緊🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 係一粒點好細個種

兩個人$250

白雞湯香濃
麵質一流 👍🏻 煙韌有咬口
整體食落係舒服

白雞湯拉麵

和牛套餐,就唔值咁貴 $148

唔係難食,但以和牛作為賣點黎講,就不合格

柚子啤酒,中規中矩。無乜氣,但夠凍易入口,甘甘地既味。

柚子啤酒

最後講服務。講真,員工態度真係好一般👋🏻對個客係惡惡地。

不過上菜算快。

不過最衰係,佢無擺芽菜同蒜蓉係枱🤦🏻‍♀️

白雞湯拉麵