2008-06-01 9 瀏覽
環境很好, 但價錢偏貴, 如果每人收費約$250-300, 大概對食物質素也有點期望吧, 可惜:1)爐端燒的汁燒鰻魚很厚身, 挻好, 可是咬下去時發現中間無味, 因為D汁完全唔入味, 所以好腥。 Around $30一串, 平時去其他爐端燒餐廳俾番呢個價錢會好味好多。2)汁燒茄子一樣味道好淡, 仲幾生幾硬, 唔好食。3)燒元貝無特別, 好普通。4)烏冬好腍, 完全無彈性。 平時D手打烏冬好有咬口, 我仲以為佢俾錯咗其他麵我, 但問完待應話D烏冬係咁。5)壽司走咗單, 等到食完晒都未黎, 追完又要等好耐, 我哋仲要同待應追三次先有得食 (但當時枱又唔滿, 幾個壽司師傅仲企晒喺度)6)三文魚刺身$50 只得四片(偏貴, 是正宗日本餐廳的價錢), 但肉質鬆散, 上椅時見到三文魚一層層嘅肉之間竟然係分開嘅。通常刺身師傅都知要一刀咁切落魚生度, 一層層嘅魚肉先唔會散開, 明顯呢間餐廳刺身師傅切魚時切幾下才切到一片魚生, 唔合格!我同D friends 都話唔值呢個價, 唔會再去!

2)汁燒茄子一樣味道好淡, 仲幾生幾硬, 唔好食。

3)燒元貝無特別, 好普通。

我同D friends 都話唔值呢個價, 唔會再去!
$250-300 (晚餐)