2019-07-10
打開openrice搵嘢食,發覺近年多咗好多樓上cafe, 除咗食,仲會有d board game 俾客人玩,啱哂一班人開party! 今次同老公揀咗呢間食晚飯,佢有一個二人餐,不過無我哋想食嘅飯,所以最終決定散叫! 嘩! 呢度d食物真係份量十足,每樣嘢都大大碟,食到我哋非常滿足!頭盤係沙律菜,非常大碟同埋好多鴨胸,出面d鋪可能只俾幾塊你,呢度竟然有超過10塊,仲要好好味,鴨胸非常腍,非常入味,平時少食嘅我都覺得勁正!蜜糖雞翼竟然有8大隻,平時叫嗰d通常得3、4隻,雖然有少少過咗火,但外皮好香脆,蜜糖甜甜地好好味!呢份吉列海鮮炸得超級超級脆,真正外脆內軟,帶子、蟹鉗、蝦等等,加埋沙律醬,真係大滿足!我最愛當然係黑松露飯,香香嘅黑松露,有d食店只會聞香,食落無味,但呢度無論聞同食都充滿黑松露味道,蝦都算大隻,不過就淡咗d, 無咗鮮蝦味,但整體上都非常唔錯!飲品可以跟飯或意粉加錢配,老公叫咗杯薄荷朱古力,佢話如果甜多少少更好! 嚟到當然要試吓佢d特色飲品,我叫呢杯皇后,由青蘋果汁加芒果汁加乳酸組成,我覺得幾好飲,又唔會太甜,好香青蘋果味! 甜品出場,我最鍾意嘅藍莓芝士餅,唔太甜,夠實,有口
甜品出場,我最鍾意嘅藍莓芝士餅,唔太甜,夠實,有口感,讚!
特濃朱古力,老公係朱古力控,佢話可以再甜d喎!