2011-09-27 57 瀏覽
去左太子個邊, 原來搬了這新店, 兩鋪相差只係一條馬路新店地方也不見特別大, 長方型, 對住門口單邊全是二人枱, 靠牆就是四人枱等不知是否新開張關係, 吃滿HK$30 即送糕點一件, 可以揀茶菓或砵仔糕, 其他唔知得唔得二人叫了一碗魚腐攦粉 + 一杯凍咖啡(跟攦粉只收半價) + 一件煎蘿白糕, 叧送一件紅豆芝麻砵仔糕 店方用了木桶(裝荳腐花個隻)的器皿盛載, 但似乎不能保温, 原因係店方本身把攦粉煮得不夠熱, 而攦粉也不覺爽口, 魚腐有四小粒, 但沒有咬口, 入口淋淋的, 只略帶一點魚味, 至於煎蘿白糕, 因為還未當造, 蘿白少之餘又不覺鮮甜, 紅豆芝麻砵仔糕則是個人覺得最好吃, 入口充滿芝麻香味而又只是微甜, 至於凍咖啡則是大路貨色, 沒有甚麼特出之出處下次都是外帶紅豆芝麻砵仔糕好了
去左太子個邊, 原來搬了這新店, 兩鋪相差只係一條馬路

, 至於凍咖啡則是大路貨色, 沒有甚麼特出之出處

下次都是外帶紅豆芝麻砵仔糕好了

2011-09-24