餐廳: 入素
資訊:

2022-04-05 503 瀏覽
我哋去嘅時候唔多人食。落單係用QR code,手機顯示嘅選擇比餐牌上嘅多,有飯、粉麵、定食、小食等。可能因為人手不足,感覺店員比較緊張。我哋傾傾下偈,店員突然問我哋係WFH定實體返工,可能佢怕我哋趕時間?不過上菜速度算快,就算製作需時嘅燒飯糰都好快整好。整體食物嘅味道正常,不過所有菜式都唔夠熱,只係僅僅夠暖。手工海南雞飯 (純素) 套餐 (包素湯及飲品) ($78)之前係石門店都食過,海南雞係用腐皮整成,表面嘅雞皮質感較實。黃薑飯味道較清,食到薑蓉嘅質感。日式燒饅魚定食 (可選燒飯糰或白飯) (純素) ($92)定食入面包括飯糰、饅魚,全部都有淋上日式燒汁,味道甜甜哋。素饅魚係用腐皮同紫菜卷住薯蓉,表面脆身。炸素蠔主要用紫菜整成,咬落亦食到薯蓉嘅口感。

整體食物嘅味道正常,不過所有菜式都唔夠熱,只係僅僅夠暖。

手工海南雞飯 (純素) 套餐 (包素湯及飲品) ($78)

手工海南雞飯

日式燒饅魚定食 (可選燒飯糰或白飯) (純素) ($92)

日式燒饅魚

2022-04-04