一直聽到不少人說這間放題值得一試,但仍未的起心肝去試。。。上個月見到好朋友facebook 分享食後感,終於訂左位,無論自助餐或放題,我總喜歡訂中午,因為多啲時間消化嘛食物款色算多,除左火鍋配料之外,每張紙都畫過 刺身款式算多,質素不俗,食慣放題嘅都知,唔係間間餐廳有帆立貝(帶子)刺身,呢到有,而且仲有比較少見嘅白玉豚之前見到朋友 facebook post, 最吸引我嘅係燒蠔,有黃金燒蠔(即係芝士) & 蒜香燒蠔 兩款,第一輪試哂兩款和一後,個人比較喜歡蒜蓉,香口得黎無咁“漏”.....之後大手下單,啲蠔黎得好快、夠熱、好味...蠔肉 size 大約一蚊銀咁啦,我覺得合理,以放題嘅標準黎講。。。除左燒蠔,其他燒物、天婦羅都吸引,燒大蝦幾好食,但建議揀“無汁”壽司款式唔算多,但質素 OK, 特別係多款火炙壽司,我有 encore飲品櫃有好多款盒裝罐裝飲品供自取,另外亦可 order 檸茶奶茶嗰啲,somersby 係回本之選甜品方面,雪櫃有百福豆腐花、大腳板、多款阿波羅雪條及甜點供自取,同埋甜品紙上都有幾款甜品 order
一直聽到不少人說這間放題值得一試,但仍未的起心肝去試。。。
上個月見到好朋友facebook 分享食後感,終於訂左位,無論自助餐放題,我總喜歡訂中午,因為多啲時間消化嘛

食物款色算多,除左火鍋配料之外,每張紙都畫過

除左燒蠔,其他燒物、天婦羅都吸引,
燒大蝦幾好食,但建議揀“無汁”

2017-09-02
  • 蒜香燒蠔