2018-11-13 128 瀏覽
佢病左幾日,一好番就釀著要飲酒慶祝下。反正去完沙田行街無特別野做,就過黎石門搵野食,見有間酒吧,環境不錯,試試吧。這裏主打手工生啤,店員逐一介紹,仲用小啤酒杯比我地試下味,最後點了 “Chunk sir” 和 “Festbier”食物就點了炸魚薯條,魷魚圈和啤酒烤雞。望住佢渴望已久的眼神,明白到佢哩排病既時侯的失落。啤酒先上,Festbier (右圖) 入囗有股啤酒花味,麥味重。Chunk Sir (左圖) 就有啲特別,入口非常之creamy,有奶油味及朱古力味。個人就比較喜歡Festbier 之後再來小食,來的時候已是一陣香噴噴魷魚味只係用薄薄漿粉炸的魷魚圏,口感煙韌彈牙,不會感到很油膩佐啤酒小食一流炸魚薯條亦很有水準,魚身較薄但很嫩滑,入口即化主菜是啤酒雞,香草味濃,皮烤得香脆,底部應該是薯蓉,非常滑溜看見他滿足的樣子,今餐應該食得好合他心意。

Chunk  Sir  /  Festbier

唐楊魷魚圈

之後再來小食,來的時候已是一陣香噴噴魷魚味
只係用薄薄漿粉炸的魷魚圏,口感煙韌彈牙,不會感到很油膩
佐啤酒小食一流

炸魚薯條

炸魚薯條亦很有水準,魚身較薄但很嫩滑,入口即化

啤酒雞

看見他滿足的樣子,今餐應該食得好合他心意。
唐楊魷魚圈
炸魚薯條