2015-08-06 1430 瀏覽
以前開係SOHO區嘅Cecconi's搬到落黎較近蘭桂坊嘅位置, 坐落於一橦商業大廈2樓裡面.  裡面環境寬敞左, 店員多左, 服務隆重左, 仲有....價錢係貴左跟以前menu不一樣, 呢度午餐係供應semi-lunch buffet 或 a-la-carte, 我哋點左semi-lunch buffet, main course 要了Pasta ($168) 及 豬肩肉($198)前菜有南瓜, 藩茄芝士, 沙津菜, 橄欖, 法包, salami, parma ham 等供應. 款色比較少及清淡, 但全部都好新鮮.  呢個Main Course 係慢煮豬肩肉,呢部份沒有肥豬肉,很容易切開亦沒有根, 但肉質有點鞋, 吃到面頭有鹽和胡椒味道, 肉味無乜, 份量亦比較少, 好失望另一個係肉醬意粉, 份量可以, 肉醬味道比較淡, 我覺得藩茄醬可以再多D, 麵條有咬口. 加了$38 order左Tiramisu, 呢個係全餐之中最好味的! 果然係意大利餐廳!!   Tiramisu裡面濕潤剛好, 唔會濕到一pat野咁, 好香咖啡味, 但用$38加了呢個份量, 我覺得細件左D我口癢, 叫左reg

我口癢, 叫左regular coffee ($36), 咖啡太濃了, 落曬成杯奶都仲覺得又濃又澀
總括來說:
1. 環境真係好過之前好多, 店員亦時不時問下你覺得點, 又會幫你添水.  洗手間又靚靚. 呢個價錢嘅semi-lunch buffet 唔係貴, 灣仔至上環都係呢D range,
2. 但頭盆選擇真的很少, 建議可以加薯仔沙律, 燒茄子, 生果等等會吸引D
3. Main course 真係太細份,

2015-08-01