2011-05-06
敗絮其外金玉其中既老鋪硬係覺得呢類門面既鋪頭梗有佢既過人之處, 先可以迄立不倒幾十年聽講呢間鋪係超級常滿的, 好在每次都有熟人留到位, 仲有兩次都係角樓包場今次係"PRE慶功"足球隊奪得聯賽冠軍, 又再次三十幾人角樓包場狂歡暢飲豪食一番白灼花螺只要花螺本身新鮮, 白灼基本上都好難唔好味, 呢味合格一般人都係會點甜醬食, 但我唔食甜野所以次次都要另外要求辣椒豉油豉椒炒聖子聖子十分大隻厚肉, 開邊碎上, 完全無沙, 豉椒汁既味恰到好處無蓋過聖子既鮮味霸王雞本身唔係太鐘意食雞, OK啦粟米鮮斑塊呢味真係要試, 好少地方會用鮮斑塊黎整. 明明想留肚食第D野既人到呢味黎到既時候都要食少少白飯撈個粟米汁黎食蒜蓉粉絲蒸扇貝合格之作, 但欠驚喜椒鹽瀨尿蝦另一水準之作, 炸得好香口而唔太濃味, D瀨尿蝦好大隻, 仲隻隻都有羔涼瓜炒蟹真係要用醫神作引言:真想不到當初我們也討厭吃苦瓜~當睇清世間所有定理又何用再怕~係牛記係我第一次食苦瓜, 更加係第一次食苦瓜炒蟹, 真係好味到無朋友苦瓜既甘苦味完全帶出哂蟹既鮮味同埋蟹羔既甘香一流頂之作~記住蟹羔炒完之後會買散係碟度, 要慢慢夾哂佢地出黎食唔好浪費~野食黎講普
今次係"PRE慶功"足球隊奪得聯賽冠軍, 又再次三十幾人角樓包場狂歡暢飲豪食一番 白灼花螺
只要花螺本身新鮮, 白灼基本上都好難唔好味, 呢味合格
一般人都係會點甜醬食, 但我唔食甜野所以次次都要另外要求辣椒豉油 豉椒炒聖子
聖子十分大隻厚肉, 開邊碎上, 完全無沙, 豉椒汁既味恰到好處無蓋過聖子既鮮味 霸王雞
本身唔係太鐘意食雞, OK啦 粟米鮮斑塊
呢味真係要試, 好少地方會用鮮斑塊黎整. 明明想留肚食第D野既人到呢味黎到既時候都要食少少白飯撈個粟米汁黎食 蒜蓉粉絲蒸扇貝
合格之作, 但欠驚喜 椒鹽瀨尿蝦
另一水準之作, 炸得好香口而唔太濃味, D瀨尿蝦好大隻, 仲隻隻都有羔 涼瓜炒蟹
真係要用醫神作引言:
苦瓜既甘苦味完全帶出哂蟹既鮮味同埋蟹羔既甘香一流頂之作~
野食黎講普通都係中上之作, 不過一分錢一分貨, 而如此地點環境, 價格亦都係中上
是晚如此美食加上豪飲狂歡, 值得~