2018-05-08
見到呢間餐廳做左main course買一送一discount好耐,上星期終於有機會試。book左8點,去到門口見佢分左店入面同出面既座位,一望入去就見到d枱好迫,坐到同隔離勁近,於是就諗住坐出面無咁迫啦點知都係叫左我地坐兩張枱既中間,明明仲有好多其他寬闊d既位可以坐...坐低後見個menu其實好少選擇,如果要用買一送一main course 既話係得五六個choice,連最common既pasta都無。我地叫左個beef cheek risotto 同pan fried scallops and prawns,另外加左個黑松露薯條。首先beef cheek 得寥寥可數幾件,味道同肉質都一般,個risotto就有幾香濃既芝士味。pan fried scallops and prawns方面,帶子同蝦都係冰鮮既貨色。個所謂既檸檬香草汁個味重好怪,好似酸既葡汁海鮮份量少唔在講,食到落底d薯仔勁油,但唔食又唔飽全餐唯一可取既係個薯片,松露醬俾得好足,惹味食物唔得之餘,服務上更加係抵鬧。有好幾次追個risotto個waitress都當無件事,整緊定漏單都交代聲呀,無既完全。個經理又係見你望住佢
食物唔得之餘,服務上更加係抵鬧。有好幾次追個risotto個waitress都當無件事,整緊定漏單都交代聲呀,無既完全。個經理又係見你望住佢佢都拎咩面扮睇唔到,叫左幾次埋單都唔理,又唔係多人間野,咁L懶返屋企訓啦。
overall黎講,好彩今餐只係買一送一,難食同無service到無咁肉赤