餐廳: 帝苑軒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
放假同屋企人黎到帝苑酒店內的帝苑軒飲茶🫖經過小橋流水就會到餐廳,入面嘅格局同普通茶樓沒有分別,環境有點嘈雜。服務亦都嘛嘛🤓侍應掛住同熟客傾偈,嗌嘢食會有啲困難,我拎住點心紙舉高手,個傾完偈嘅侍應望住我即刻掉轉頭,然後再望一望我先至過嚟落單。。。🦐紅米鮮蝦脆米腸 $86唯一一個值得推薦嘅點心🤓紅米腸粉皮滑捋捋又帶點煙韌,蝦肉彈牙,入面再包住脆米,口感豐富。而且擺耐左啲脆米都仲係脆嘅👍🏻🐔手撕雞野菌春卷 $74正常春卷,唔會好油膩,可以一試。🗻雪山叉燒餐包 $78個雪山好酥鬆,但餐包有啲淋,聽媽媽講以前冇咁淋的🤔入面叉燒餡都好多,幾好食,可以一試。☹️蘆筍帶子石榴粿 $80寫住帝苑軒推介🥹當然要叫黎試下,然後佢都不負我試伏達人之名。點心外形好可愛,真係成個石榴咁。但個餡同個皮都唔係我杯茶🍵個皮好淋,個餡料又無乜蘆筍同帶子嘅味道,比啲芹菜粒搶晒啲味,食到懷疑人生。☹️黑松露桂花蚌餃 $74外皮同上面個點心一樣係淋到阿婆都食到嘅皮。入面嘅餡料類似蝦餃,同黑松露其實唔夾,早知食返蝦餃🙉唔知蝦餃個外皮同呢個一唔一樣呢
放假同屋企人黎到帝苑酒店內的帝苑軒飲茶🫖

🦐紅米鮮蝦脆米腸 $86
紅米鮮蝦脆米腸

🐔手撕雞野菌春卷 $74
正常春卷,唔會好油膩,可以一試。
手撕雞野菌春卷

🗻雪山叉燒餐包 $78