2015-04-22
上個月結婚周年,冇特別去慶祝,今個月叫做得閒返d就去食餐好啦!記得之前同朋友黎呢到試過,味道同服務都好好,今次就同老公黎啦餐廳細細,只有七張枱,數數手指一共有26個位餐廳賣既係一個5 courses set dinner(價錢由$318-$448),當然 a la carte 都有。一黎到餐廳職員就好細心講解個menu,仲會為客人安排餐前小食,但係其實個小食係一D都唔小,講緊係鵝肝醬多士,鵝肝醬既分量都好多,而且好香滑。講返個5 courses set dinner,沙律我叫左香煎鵝肝沙律,上次食過好好味,今次要再食,一黎到見到個分量,好大既一碟,塊鵝肝好大塊,煎到金黃香脆伴埋一片萍果黎食,一d都唔油膩。個沙律菜好新鮮,超清新!湯方面我叫左個蟹肉南瓜湯,南瓜味好濃,有部分南瓜仲係切到細細粒,好有咬口,另外,蟹肉都好多,而且好鮮甜。再配左個芝士煙肉菠菜焗活蠔,雖然只係得一隻,但係隻蠔好肥美,出面食既焗蠔,焗完之後多數會縮細左,但呢到完全冇呢個情況出現,個汁好香濃,就連d菠菜都好好味。主菜方面我叫左個烤紐西蘭羊扒($378),一客有3件,個羊扒好嫩好稔,好多肉汁,超juicy,伴碟既薯波同
餐廳細細,只有七張枱,數數手指一共有26個位 餐廳賣既係一個5 courses set dinner(價錢由$318-$448),當然 a la carte 都有。
一黎到餐廳職員就好細心講解個menu,仲會為客人安排餐前小食,但係其實個小食係一D都唔小,講緊係鵝肝醬多士,鵝肝醬既分量都好多,而且好香滑。 講返個5 courses set dinner,沙律我叫左香煎鵝肝沙律,上次食過好好味,今次要再食,一黎到見到個分量,好大既一碟,塊鵝肝好大塊,煎到金黃香脆伴埋一片萍果黎食,一d都唔油膩。個沙律菜好新鮮,超清新!