2021-11-21 94 瀏覽
聽講係日本超人氣「燒牛丼元祖」🔥,主打日式燒牛肉丼、燒豚肉丼同其他定食。見到旺角分店大排長龍👯‍♂️,好彩新蒲崗分店唔多人。雖然未食過東京本店嘅質素,都對呢間過江龍有啲期待。價錢頗為親民,可惜無豬拼牛丼,醒目嘅就叫兩個,一人一半Share🤗,啱啱開始食都覺得好味,但成餐食完好口乾⋯小插曲:最近真係好”Lucky”🤓,食到最後一啖有舊尖尖地既塑膠。人無事,但太驚嚇無影到相,同店員講返都感受到佢哋嘅歉意🙈,想送一客餃子比我哋,太飽就婉拒咗————————————————👅燒牛肉丼配餃子3隻(大$65)👍🏻 Size有分並同大,上檯見到大都唔係好大碗,大食啲可能要叫大先夠飽🤰🏻。薄切燒牛肉幾有牛味同咬口🍖,有種燒烤香味,調味汁醬係酸酸甜甜,隱約有啲胡麻醬味,第一啖幾有滿足感🔸餃子偏油🥟,內餡有啲空心,符合日式餃子Style👅鹽燒豚肉丼配唐揚炸雞2件(大$65)👍🏻 豬肉唔算嚡口,比牛肉厚切少少,味道似用日本家庭必備嘅鹽麴醃漬過🧂,食用時加柚子胡椒粉更佳🔸唐揚炸雞應選用雞扒🐣,啖啖肉有油水———————————————— 🚩總結:食物同服務都Okay嘅———————————————— 🌟注意:7

————————————————
👅燒牛肉丼配餃子3隻(大$65)
🔸餃子偏油🥟,內餡有啲空心,符合日式餃子Style

👅鹽燒豚肉丼配唐揚炸雞2件(大$65)
🔸唐揚炸雞應選用雞扒🐣,啖啖肉有油水

🚩總結:食物同服務都Okay嘅
🌟注意:7點前入座唔洗排隊