2015-03-12
今日同肥豬黎試下呢間開左無耐ge Urban Café Commune. 上幾次黎到都見到大排長龍, 今日專登早小小黎等位, 6點幾黎到都有十幾人排緊, 不過我地等左15分鐘就有位了. Café門口放左幾款好吸引ge蛋糕, 所以我地叫左一份set (燒雞配薯條) + 1件Bloody Berry 同一杯芒果聖冰. 燒雞配薯條set有跟餐湯同蜜桃茶,餐湯ge味道有d特別,好似係蝦忌廉湯, 唔太好飲,飲左小小就無飲了, 而燒雞配薯條就唔錯, 有足半隻香草燒雞, 雞肉都幾嫩, 薯條都好好味, 但略嫌太小薯條, 有d唔夠候 呢間café ge 老闆都幾有心思, 將d食物名改得好特別.好似呢杯芒果聖冰, 原來係芒果汁+冰+有氣礦泉水. 味道普通, 芒果汁太小, 跟餐ge蜜桃茶更勝一籌, 蜜桃味濃. 最後就係甜品ge時候! 呢款bloody berry 樣子十分討好, 蛋糕上面插上一支針筒, 裡面有紅莓汁, 食之前將針筒ge紅莓汁打入蛋糕裡面, d紅莓汁慢慢o係入面滲番出黎, 所以叫Bloody Berry! 創意無限但味道普通, 蛋糕入面得一層層cream,無夾任何berry, d紅莓汁又唔夠
最後就係甜品ge時候! 呢款bloody berry 樣子十分討好, 蛋糕上面插上一支針筒, 裡面有紅莓汁, 食之前將針筒ge紅莓汁打入蛋糕裡面, d紅莓汁慢慢o係入面滲番出黎, 所以叫Bloody Berry! 創意無限但味道普通, 蛋糕入面得一層層cream,無夾任何berry, d紅莓汁又唔夠, 所以得好小部份有紅莓味 有d失望不過針筒果part係幾好玩ge.
總括黎講推介呢度ge set, 仲有幾款都想試, 呢度坐得幾舒服, 幾岩傾計.