2022-05-10
1913 瀏覽
搵下葵芳附近有乜食,無意中搵到呢間日本餐廳,平時都好似唔覺有咁,今次去試吓,仲可以去openrice book位。去到,都冇乜人食,可以直接入,仲有卡位坐。店內佈置帶日本風。大餐牌入面都好多食物選擇,丼飯、熟食、炸物、串燒、小食、燒物都有。另外有套餐同埋限時半價優惠嘅食物。我哋2位,只可以揀一款,就揀咗白身魚薄切。白身魚薄切12片,半價後$69的確係有12片,薄切真係透明到碟都睇到不過,係好食的,好香魚味,口感都唔錯,唔會太膠,又唔會係好淋冇口感個汁酸酸地,配埋幾好食半價算好抵食北海刺身丼 $218首先要讚個海膽好鮮甜,零腥臭味,色澤亦好睇,係當中最好食三文魚腩夠厚有口感,夠肥美好油香,都係正,第二好食跟住係帶子,都好鮮甜,唔係雪到冇晒味三文魚子,難得係鮮甜得嚟唔咸蝦,幾大隻,鮮甜,不過啜埋蝦頭入面啲膏就有啲腥蟹肉,唔係凍冰冰,都有蟹味呑拿魚,雪到有啲硬好似未完全解凍,同埋多筋串燒叫咗牛舌、帆立貝、鰻魚牛舌一流,大塊,算厚,但唔會咬唔開,好香牛舌味,而且面頭都燒得超香帆立貝,肉質唔錯,但個汁奇怪,有啲苦似藥酒鰻魚,都燒得好香,冇骨和牛溫泉蛋飯整爛咗隻蛋用嚟撈飯最正和牛估唔到都有成8塊左
去到,都冇乜人食,可以直接入,仲有卡位坐。
店內佈置帶日本風。
另外有套餐同埋限時半價優惠嘅食物。
我哋2位,只可以揀一款,就揀咗白身魚薄切。
白身魚薄切12片,半價後$69
的確係有12片,薄切真係透明到碟都睇到
個汁酸酸地,配埋幾好食
半價算好抵食
北海刺身丼 $218
首先要讚個海膽好鮮甜,零腥臭味,色澤亦好睇,係當中最好食
三文魚腩夠厚有口感,夠肥美好油香,都係正,第二好食
跟住係帶子,都好鮮甜,唔係雪到冇晒味
三文魚子,難得係鮮甜得嚟唔咸
蝦,幾大隻,鮮甜,不過啜埋蝦頭入面啲膏就有啲腥
蟹肉,唔係凍冰冰,都有蟹味
呑拿魚,雪到有啲硬好似未完全解凍,同埋多筋
串燒
叫咗牛舌、帆立貝、鰻魚
帆立貝,肉質唔錯,但個汁奇怪,有啲苦似藥酒
鰻魚,都燒得好香,冇骨
和牛溫泉蛋飯
整爛咗隻蛋用嚟撈飯最正
和牛估唔到都有成8塊左右,同埋估唔到佢係超重牛味,冇筋夠淋
鰻魚玉子燒
勁蛋好滯,鰻魚好淋,叫其他口味可能會好啲
不過都幾香
本身冇抱太大期望去食,結果超出預期,全部食物都好好食,雖然有啲貴,但都對得住價錢,好過出面九龍市區好多更貴但味道唔掂