餐廳: PHI Coffee & Pancake (美孚新邨)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-02-05 185 瀏覽
呢間Cafe已經bookmark左好耐 成日上網見到人地po佢地既梳乎厘 俾佢地既賣相吸引左 見佢地仲有其他既主食都好似好正咁 餐牌有好多選擇 有全日早餐 意粉 沙律 三文治 多士 飲品同甜品 餐廳仲會每隔一段時間有唔同既主題 岩晒中意打卡既人去 我地係星期日晏晝三點幾左右到左餐廳 當時餐廳已經坐滿人 仲有人等梗位 可能因為今日係假期 所以比較多人 不過好快就有位了 我地叫左芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬 賣相好靚 有隻流心蛋係三文治上面 三文治入面夾住芝士同埋牛肉 失望既係佢地用既牛肉係用碎牛 好似去左茶餐廳咁 不過佢個三文治整得好脆 側邊個牛油果醬幾好味 食落有檸檬汁味 酸酸地 好清新仲叫左流心蛋蜜糖煙肉熱香餅 賣相好靚 有兩隻流心蛋蓋住晒下面既食物 有三塊煙肉 三塊熱香餅 流心蛋同煙肉就正正常常 但個熱香餅食落幾好味 食落本身已經有味 應該係加左蜜糖 食落甜甜地 幾好味 跟埋既糖漿唔洗點已經好夠味甜品我地揀左新出既經典英式伯爵茶梳乎厘 賣相又係好靚 一上到枱個陣係好香 有三大件梳乎厘 但食落麻麻地 梳乎厘空氣感係好夠 但食落冇乜蛋香 同埋伯爵茶醬都係得好少 得最上面個舊先有少少 同

甜品我地揀左新出既經典英式伯爵茶梳乎厘 賣相又係好靚 一上到枱個陣係好香 有三大件梳乎厘 但食落麻麻地 梳乎厘空氣感係好夠 但食落冇乜蛋香 同埋伯爵茶醬都係得好少 得最上面個舊先有少少 同埋流左落碟下面個少少 搞到好似食梗原味咁 伴碟仲有忌廉 黃豆粉蕨餅 仲有塊好甜既餅 同一個蛋糕仔

整體黎講 食物一般 只適合打卡 食一次就夠好了
流心蛋蜜糖煙肉熱香餅