2016-09-19
跟朋友相約在九龍塘食野,好幾間食肆選擇,最後決定食呢間,因為價錢抵,食物質素都見食評話好有保證,試過之後,都係預期中,環境坐得好舒服,枱與枱之間有距離,傾計唔會咁容易比人聽到,有私隱。【燒蝦柚子沙律】朋友本身想叫有沙律菜果款,點知黎到原來係咁樣,叫錯左,但都要照食啦!燒蝦size中型,非常之彈牙好味,但只有2隻,一人一隻,實在唔夠喉呀!柚子味道清甜,可惜份量太少了!呢次係誤解之下叫錯,如果68蚊呢個價錢,我就唔會簡柚子沙律了!因為份量太少,貴係貴在2隻蝦身上囉!【香芒米紙卷】選擇呢個係因為見到相片好靚,所以我要叫來試下,薄薄既米紙包住全部蔬菜既切絲,當中有甘筍絲、白蘿蔔絲、棗紅色那個我唔知係乜東東呀!仲有芒果肉、同埋一片唔知係生菜,還是係薄荷葉呢?因為冇拆開研究。然後點芒果醬來食,所有蔬菜絲都係爽口的,點埋個汁,成件事好清新,好好味!原來咁簡單既食材用米紙包起來食,可以咁好食喎!所以呢個菜式,我一定會係屋企自己整黎食,真係入口非常之fresh架!不過我好想知道棗紅色切絲係乜野蔬菜囉?【鮮茄水牛芝士薄餅】叫呢款薄餅係因為我鍾意食芝士,齋pizza,只有蕃茄片、蕃茄醬、水牛芝士組成,咁簡單
叫呢款薄餅係因為我鍾意食芝士,齋pizza,只有蕃茄片、蕃茄醬、水牛芝士組成,咁簡單既組合,但出來既味道好好食,水牛芝士非常軟滑,薄餅軟淋淋,朋友未食過,都讚原來齋薄餅都咁好食喎!
呢杯野由橙、西柚、紅蘋果、百里香、檸檬組成,飲落唔會太酸,好開胃、清新既感覺,係一個唔錯既選擇!
如果約朋友傾計食野,呢間exp係一個好既選擇,我會再次幫襯既餐廳
2個人食左$308