2024-01-12 116 瀏覽
放工行經銅鑼灣搵食, 離遠就比佢美麗的店面吸引住, 走近一睇, 原來就係年頭登陸香港的變形金剛餐廳餐廳樓高兩層, 第一層係用餐區同賣紀念品的地方, 亦有一個龐大的柯柏文模型, 雖然我唔係變形金剛 fans, 但都俾制作精美的模形吸引住上到第二層, 全層都係用餐區, 上到去似入到去飛船一樣餐廳主打美式漢堡, 於是我叫左個美式蟹肉牛肉果漢堡套餐 (蟹肉牛肉果漢堡+ 勁脆雞粒+ 四季冰晴)蟹肉牛肉果漢堡蟹肉牛肉果漢堡好有驚喜, 中間有一塊炸蟹餅, 咬落去有滿滿的蟹肉, 好足料, 而包裡面混合左牛油果醬, 豐富左口感, 整體味道唔錯, 唯一缺點係個包的 size 比較細四季冰晴四季春茶裡面有蒟蒻果凍, 幾特別總括而言, 有別於一般的主題餐廳, transformer 餐廳的食物質素唔錯, 值得推介
上到第二層, 全層都係用餐區, 上到去似入到去飛船一樣

蟹肉牛肉果漢堡

四季冰晴
四季春茶裡面有蒟蒻果凍, 幾特別

2024-01-03