之前去將軍澳果頭食嘢發現果頭好多餐廳都好吸引好想試,今次去呢間——🌟Katachi Bar🌟佢餐廳個感覺好似酒吧,仲有電視可以睇波🤩但其實係食日式菜,居酒屋料理🏮所以我哋都點咗啤酒仲有佐酒食物,一路食一路餸酒,但估唔到呢間嘅食物味道非常令我驚喜,我哋點咗以下呢幾樣😋._.🥗|明太子沙律|🥗雖然唔大份,但濃味嘅明太子味道配清清地嘅沙律菜,好夾好好食·🦐|白海老仔|🦐呢個炸完出黎好脆好香口,好似食緊蝦片嘅口感,但有白蝦嘅解香味,佐酒一流·👅|牛舌芯|👅牛舌芯燒得好夠味,肉質腍身·🐥|雞皮串|🐥雞皮相對大塊,燒到好香脆,咬落真係卜卜脆嘅聲·🐥|月見免治雞肉棒|🐥雞肉棒有好多種口味可以揀,點上蛋黃好香,雞肉解嫩腍身·🐥|炸芝麻雞翼|🐥呢個好食到不得了,佢個炸法係外皮香脆,而裏面嘅肉質嫩滑多汁,好好食👍🏻👍🏻·🐟|燒銀雪魚棒|🐟呢個作為佐酒小食又係令我好驚艷,燒到係每塊都好爽脆嘅口感,然後好香嘅銀雪魚味,簡直係好食到停唔到口💕·🤍|牛油冬菇焗新鮮帶子|🤍帶子用牛油燒香,仲有啲菇味,好香濃·🐦|法式鵝肝多士|🐦鵝肝厚身大塊,勁香濃,配埋多士食你咁膩,又係出色之作💕._.
._.
🥗|明太子沙律|🥗
雖然唔大份,但濃味嘅明太子味道配清清地嘅沙律菜,好夾好好食
🦐|白海老仔|🦐
👅|牛舌芯|👅
牛舌芯燒得好夠味,肉質腍身
🐥|雞皮串|🐥
雞皮相對大塊,燒到好香脆,咬落真係卜卜脆嘅聲
🐥|月見免治雞肉棒|🐥
雞肉棒有好多種口味可以揀,點上蛋黃好香,雞肉解嫩腍身
🐥|炸芝麻雞翼|🐥
🐟|燒銀雪魚棒|🐟
🤍|牛油冬菇焗新鮮帶子|🤍
帶子用牛油燒香,仲有啲菇味,好香濃
🐦|法式鵝肝多士|🐦
鵝肝厚身大塊,勁香濃,配埋多士食你咁膩,又係出色之作💕
._.