今次係我第一次打食評,估唔到第一次竟然有一個咁 “出眾”嘅經歷,話說之前一路都聽,住喺元朗嘅朋友介紹話呢間餐廳唔錯,今晚入開元朗,特登同女朋友黎試吓,我哋25/3晚10點鐘左右到,當我地嘅嘢食嚟齊嘅時間嗰陣大概系10點半,10點7左右,我地食左10分鐘左右,已經叫我Last order。直到10:50左右個場熄咗一半嘅燈,連水池都熄埋。我哋以為係間餐廳幫客人慶祝生日,點知一路食都冇再開,唔係用關燈趕客。講真,呢間餐廳嘅食物真係唔錯,我亦都好明白,每一個打工仔都好希望快啲收工,但係作為一個服務性行業,係咪有必要咁有 “效率”地準備收工啊!?佢哋明明收11點半,但係我唔明白點解要早成九個字去 “準備”收工囉! 趕客都唔使做到咁出面㗎。最後,我再次奉勸各位有機會黎呢間餐廳食嘢嘅朋友,必須要有定心理準備,呢間餐廳係會有一啲咁 “趕客”嘅服務態度!!!
今次係我第一次打食評,
2018-03-25