本身住附近,咁岩呢個weekend 冇野搞,醒起呢區有間西餐好似賣相唔錯就打算同家姐黎試下!一入到黎環境唔錯,由於唔係weekdays 所以今日只offer brunch manu,咁我同家姐就order 左肉眼扒同煙肉長通粉。我問個黑衫女侍應肉眼扒有冇得揀7 成熟,佢答我呢度冇呢個option... ok fine 咁我都由佢啦(雖然我未試過食扒個侍應同我講唔俾我要求幾成熟)。之後好快就黎左個扒,我發抬面果把睇落似係牛油刀,我就問有冇切扒用既刀,女侍應就話果度得一款刀 .... 個扒大概4-5成熟, 好彩味道都唔錯,不過把刀真係切唔係幾開d 肉 😅另一碟長通粉都幾好味,d 汁調得岩岩好又唔會太濟,d 煙肉都好香口。因為冇set lunch 所以冇另外order 野飲,我就問個waitress 可唔可以俾杯ice water 我地,點知佢指住枱面杯tap water 話係ice water (好串果隻),呢下真係有d 嬲囉,要乜冇乜要乜唔俾乜咁點解仲要收我service charge? 我同佢講佢bar 枱果d 先係ice water, 佢先極不情願咁斟俾我 😕之後就一路企係度睥住我地

因為冇set lunch 所以冇另外order 野飲,我就問個waitress 可唔可以俾杯ice water 我地,點知佢指住枱面杯tap water 話係ice water (好串果隻),呢下真係有d 嬲囉,要乜冇乜要乜唔俾乜咁點解仲要收我service charge? 我同佢講佢bar 枱果d 先係ice water, 佢先極不情願咁斟俾我 😕之後就一路企係度睥住我地😑

食完拿拿臨埋單走人,本身食物係ok 但係我唔會選擇再黎受個侍應氣😩

p.s. 果個waitress 係一個著黑衫有點肥既印巴裔女子(只係想形容係邊位並無人身攻擊意圖),一個好難先叫到佢過黎理會客人的server
煙肉長通粉
肉眼扒