2017-01-07 775 瀏覽
幫襯十多次,因為質數不錯,但服務就撞彩,遇到有礼貌的服務員~一位年長女仕和一位年青人,配上不錯的食物是很遇快的用餐經驗。但遇上那位卅來歲正职可能是小學教師的女仕氣氛便完全不同。每次見她到達便開始挑剔其他人的安排,寸客,從不安排坐位,问多两句便叫你自己睇,埋去counter 選沙律要講出什麼沙律,不能靠指,但沙律前冇標註,會比menu你自己配對,配錯自食其果,其他服務員便提議你去睇吓再揀,你指佢話比你聽係乜嘢你決定要便襟机落单。有客想要单,佢反哂白眼沒好氣地答单係比廚房用㗎,客表示要出数,佢先話廚房用完比你啦!我地嘅愿望好卑微啫,愉快地享受廚師的心机出品而已。看到之前的食評原來這店一夜爆紅,怪之不得咁寸,多我一個唔多,少我一個唔少,我都儘量見佢响度避免幫襯。另堂食presentation很好, 但幾次外賣打開了都係似倒埋一堆夠秤便算,頗倒胃口。
我地嘅愿望好卑微啫,愉快地享受廚師的心机出品而已。