2017-01-13 64 瀏覽
今日同事生日去咗JL Cafe.Kitchen 食午餐慶祝。呢間餐廳我們都食過幾次架啦!坐得舒服,食物又OK喎,所以揀咗呢間食飯。初初就諗住叫餐廳是否可以喺生日同事嘅午餐上寫上Happy Birthday,但因為怕同事叫飯餐而又用朱古力寫字,感覺會好怪怪地而取消這個做法。其實餐廳都有窩夫食嘅,可以寫埋字,但我們都是細食之人,轉頭返Office又有蛋糕切,因此都取消埋呢個念頭了。食到咁上午,一位著便服嘅男人(我諗係餐廳老闆)行到我身邊細細聲問我係邊位朋友生日,答完佢後,佢做咗個Ok手勢。冇幾耐佢向生日同事送上一杯水果雪糕甜品仲要插住生日蠟燭,我哋全部人都好驚喜啊,覺得呢間餐廳好Sweet啊!我念香港好多餐廳都已經冇晒 “食物嘅人情味” 但呢間JL Cafe.Kitchen就搵到這個味道!

因此都取消埋呢個念頭了。

我哋全部人都好驚喜啊,覺得呢間餐廳好Sweet啊!

2017-01-06
用餐優惠