2019-03-17
盧押道間新泰去過好多次因為每次去會展都要行開果邊,食過一次覺得口味之後就次次去會展之前或者之後都會食下新泰今次見到係灣仔軒尼詩道都有分店,今晚晚飯就係到食啦唎到環境好舒服,每張枱既擺位都唔會太逼餐牌好多圖片參考,而且好多同實物既差異都唔太大綠豆沙冰($38)之前試過椰青沙冰,真係同張圖一樣堆滿唒成個椰青但今次想試試綠豆沙冰一樣好好味,好足料,唔會得冰,飲到有d綠豆沙咁,甜度適中泰式炒椰菜仔($95)椰菜仔味道本身係會帶點苦澀,但係調味做得好係會遮蓋到本身椰菜仔既苦澀味唎到炒得好爽脆好熱,調味都唔錯,只得一兩粒椰菜仔有少少苦澀味泰式炸魚餅好熱,咬開仲出緊煙咬落彈牙,好有彈性有泰式炸魚餅應有既味,亦唔會好鹹越南鮮胡椒炒牛展見到有鮮胡椒同炒牛展兩樣都係比較少見,又想試下唎個味道係比較濃味d,不過女朋友唔食得辣都覺得唔辣而牛展都係有平時一片片果d見到既紋,不過而家係切粒,同埋一樣係唔會好un日本南瓜海鮮焗飯($108)食泰國野好少食飯,今次見到南瓜海鮮焗飯好似平時唔多見,所以就揀左一樣係好熱,多汁,南瓜味濃,好好味
今次見到係灣仔軒尼詩道都有分店,今晚晚飯就係到食啦
唎到環境好舒服,每張枱既擺位都唔會太逼
餐牌好多圖片參考,而且好多同實物既差異都唔太大
綠豆沙冰($38)
之前試過椰青沙冰,真係同張圖一樣堆滿唒成個椰青
但今次想試試綠豆沙冰
一樣好好味,好足料,唔會得冰,飲到有d綠豆沙咁,甜度適中
泰式炒椰菜仔($95)
泰式炸魚餅
好熱,咬開仲出緊煙
咬落彈牙,好有彈性
有泰式炸魚餅應有既味,亦唔會好鹹
越南鮮胡椒炒牛展
見到有鮮胡椒同炒牛展兩樣都係比較少見,又想試下
唎個味道係比較濃味d,不過女朋友唔食得辣都覺得唔辣
日本南瓜海鮮焗飯($108)
一樣係好熱,多汁,南瓜味濃,好好味