2012-05-31
依日約左另一半一齊食LUNCH..原本我諗定食越南菜(因為另一半超like) 不過佢話越南菜多數用牛肉湯底..唔岩我食~話轉食西餐既點知想去果幾間佢又話ma ma地~最終我堅決話去"PHO 24"食越南菜囉~再諗再等真係唔駛食啦"越南牛腩片湯河"跟上必加既配料.."香葉+青檸辣椒"另一半話河粉好正~牛肉夠腍..湯底清淡中有味~唔會好濃濁其實越南菜都有岩我食既野~唔要湯檬粉..可以食凍檬ma夏天去食係一個非常好既選擇~我要個"香茅豬扒檬粉"豬扒炸得好透~香脆可口而且肉質好鬆軟..夠入味依個lunch既份量好多~我再分一半比另一半做湯檬蔬菜連檬粉撈醬汁同食..好開胃又有清新爽脆感..正另加一個小吃"越南春卷"春卷新鮮即炸上檯~超熱辣辣+咬一口..內層仲噴煙的味道同一般越南春卷一樣清清淡淡~而外層超香脆另一半要個"綠豆冰"唔會好甜~綠豆料都好足我要個"越南滴漏咖啡"咖啡味好香又有種獨特味道~苦澀味較輕身但夠濃郁我鐘意飲咖啡..但唔算好識飲囉(嘻嘻)~不過有某d咖啡飲一啖..會令人有回魂既感覺~我就覺得=好飲呢^^整體食店環境雖然好open~但坐得好舒服+乾淨夠光猛服務員好有禮貌+斟水好密手~
原本我諗定食越南菜(因為另一半超like)
不過佢話越南菜多數用牛肉湯底..唔岩我食~話轉食西餐既
點知想去果幾間佢又話ma ma地~最終我堅決話去"PHO 24"食越南菜囉~再諗再等真係唔駛食啦 "越南牛腩片湯河" 跟上必加既配料.."香葉+青檸辣椒" 另一半話河粉好正~牛肉夠腍..湯底清淡中有味~唔會好濃濁 其實越南菜都有岩我食既野~唔要湯檬粉..可以食凍檬ma
夏天去食係一個非常好既選擇~我要個"香茅豬扒檬粉" 豬扒炸得好透~香脆可口而且肉質好鬆軟..夠入味 依個lunch既份量好多~我再分一半比另一半做湯檬
蔬菜連檬粉撈醬汁同食..好開胃又有清新爽脆感..正 另加一個小吃"越南春卷"
春卷新鮮即炸上檯~超熱辣辣+咬一口..內層仲噴煙的
味道同一般越南春卷一樣清清淡淡~而外層超香脆 另一半要個"綠豆冰"
唔會好甜~綠豆料都好足 我要個"越南滴漏咖啡"
咖啡味好香又有種獨特味道~苦澀味較輕身但夠濃郁
我鐘意飲咖啡..但唔算好識飲囉(嘻嘻)~不過有某d咖啡
飲一啖..會令人有回魂既感覺~我就覺得=好飲呢^^ 整體食店環境雖然好open~但坐得好舒服+乾淨夠光猛
服務員好有禮貌+斟水好密手~而整體食物有水準..好味道
我地食完LUNCH仲坐左好耐玩上網..佢地都無趕我地走~GOOD!!