2023-08-22
今日同一班同事去咗飲茶,我哋叫咗好多食物,食得好開心。首先,要講返流沙包嘅味道,幾好食㗎!剖開個包,流出嚟嘅熱騰騰嘅流心,令人心曠神怡。😍😍😍再嚟就係炒飯,味道鮮美,米粒唔會黐緊,仲有啲炒香嘅味道,好開胃。😜😜我哋仲叫咗好多點心,其中蝦腸同蝦餃係我最鐘意嘅。蝦腸個皮比較厚,蝦嘅鮮味一般般。而蝦餃係餡料鮮嫩,包裹喺薄薄嘅皮度,好彈牙!燒賣同菜苗餃都好好食,燒賣入口鮮嫩多汁,菜苗餃內裡有燒味同綠色菜苗嘅香氣,好開胃。我哋仲試咗薑汁糕同炸雲吞,薑汁糕個薑味唔會太濃烈,啱晒我嘅口味。炸雲吞外脆內軟,內裡嘅餡料鮮美,真係好好食!😋😋😋另外,我哋仲叫咗鯪魚球同海蜇手撕雞。鯪魚球炸得太乾。海蜇手撕雞方面,手撕雞肉鮮嫩多汁,配上爽口嘅海蜇,味道相得益彰。👍🏼👍🏼👍🏼不過,唯一有啲遺憾嘅係酒樓嘅服務。人手不足,好多時都要叫好耐先至搵到人加水、拎走啲唔用嘅碗碟。😾有時候食物上嚟嘅速度都慢咗啲,有啲等得好耐。希望酒樓可以增加人手,提升服務效率,咁就更加完美啦!😃衛生都係另一個問題,啲碗同埋筷子一定要徹底自己洗一次,我哋見到好污糟同埋摸上手都好黐立立。🥲🥲🥲總括而言,酒樓嘅食物整體上係唔錯㗎,味道好好,我哋都
總括而言,酒樓嘅食物整體上係唔錯㗎,味道好好,我哋都食得好開心。希望酒樓可以改善服務,咁就更加好😄🍽️🥢