2021-04-14
作為一個Burger控,一直好想試下茶聊既牛肉漢堡,不過一諗起要排隊又怕怕。去到門口已見到幾長既隊,好在咁岩吧枱有空位,吧枱比較近門口位置,我同好友都唔介意就超快入到座。如果要等餐廳入面既枱就要預多少少時間排隊啦🤔和牛漢堡配薯條 $158 🧀半溶芝士真係深得我心❤️芝士味濃厚,但唔會蓋過牛肉既味道,反而提高左整體既口感同層次🤤🥩牛肉漢堡好有口感,夠厚身,亦多肉汁,完全唔會乾。🥯幾欣賞佢個包比較特別,烤到有少少脆,但就比較大個,一啖咬唔哂,最後我決定要用刀叉切burger😂但都無影響整體既好味道。🥗配菜正常,沙律汁調味不錯。🍟薯條又脆又大份。上面有少少香料,加埋少少鹽,調味啱啱好,真係食到滿滿既誠意。整體真係令我讚不絕口,對我依個Burger控 + 薯條控,有咩滿意得過牛肉夠厚夠多汁,薯條夠脆夠份量,岩哂我口味👍🏻👍🏻👍🏻不過真係超大一份,我一邊食一邊掙扎係 “唔浪費得要食哂佢”,同 “好飽好飽超哂今日quota啦” 之間🤣髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44 🍫🥛咁靚既賣相已經贏左一半~杯外圍鋪滿可可粉。面層有好多可可粉,但可可粉味道唔太明顯。第一啖飲到好香好creamy既牛奶,口感有D似奶蓋,應該
和牛漢堡配薯條 $158
🥩牛肉漢堡好有口感,夠厚身,亦多肉汁,完全唔會乾。
🥗配菜正常,沙律汁調味不錯。
髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44 🍫🥛
咁靚既賣相已經贏左一半~
杯外圍鋪滿可可粉。面層有好多可可粉,但可可粉味道唔太明顯。第一啖飲到好香好creamy既牛奶,口感有D似奶蓋,應該加左厚身既cream。建議攪拌好面層既可可粉先飲,因為真係幾容易整污糟D衫,要飲得小心D。可能因為奶蓋層奶香味突出,相對黑糖味就無咁明顯。珍珠屬正常,有咬口,唔算難忘。
整體口感濃厚香滑,如果可可味顯出多少少更好。依杯飲完都係超飽肚,可以想像加埋上面提到既漢堡,根本唔使食晚飯 (我食午餐)。