2023-06-20
位於西營盤高街的巴刹雞飯,店舖面積唔細坐得舒服,用了食物的圖畫做裝飾,店內放了圓枱圓凳好有家的感覺。🫶餐牌一張,食物一目了然,有啲食物也是未試過的,點餐用點餐紙就可以了。👍💯😋炭燒沙爹牛肉🐮,豬肉🐷各3串$88雞肉🐔x3串$48上枱時用一個細小的炭爐🫕盛載住串燒,很是吸引眼球,串燒表面微微焦脆,肉質唔乾多汁,尤其是雞串🐔特別嫩滑好食,配上自家製的沙爹醬好味到食唔停口。💯💯💯😋巴刹雞🐔撈麵改配雞髀🍗$71我們加了$配雞髀🍗,去了骨的雞肉嫩滑多汁,這碗麵🍜非常好食,麵質有啲似日本拉麵🍜的口感,配上特製醬油撈來吃唔鹹少甜,好味!😋👍炸皮蛋餃🥟$32炸皮蛋餃🥟都要一讚,皮薄餡靚,表皮炸得很脆口,裡面嫩肉夾著糖心皮蛋口感非常好,不用沾醬料也好好味!💯💯💯🫶豬手🐷一隻$120一上枱勁大碟,豬手🐷炆得幾淋又入味唔鹹,豬手皮入口即溶,滿口骨膠原,超滿足!💯💯💯💯💯🫶🫶🫶✨✨✨南乳炸雞翼$28表皮炸到好香脆很入味,好香南乳味,裡面啲雞肉夠juicy!😋👍豬油渣湯麵🍜$46香港唔多地方有得食,所以叫了一碗來嚐嚐,湯底唔會好油膩用了清湯嚟煮,配上即炸起嘅豬油渣入口香脆即溶,不是太肥膩,豬油嘅香味起口腔內回盪
炭燒沙爹牛肉🐮,豬肉🐷各3串$88
雞肉🐔x3串$48
巴刹雞🐔撈麵改配雞髀🍗$71
炸皮蛋餃🥟$32
豬手🐷一隻$120
南乳炸雞翼$28
豬油渣湯麵🍜$46
香港唔多地方有得食,所以叫了一碗來嚐嚐,湯底唔會好油膩用了清湯嚟煮,配上即炸起嘅豬油渣入口香脆即溶,不是太肥膩,豬油嘅香味起口腔內回盪,仲有秘製辣椒油同秘製胡椒粒,唔怕辣的可以加入試一試。👍
咖央椰絲手抓餅$28
薄薄一片,口感似印度鬆餅,上面鋪上咖央、椰絲和芝麻趁熱吃好正,可當飯後甜品。👍🫶✨✨✨
羅漢果龍眼冬瓜茶$22
普洱菊花冷泡茶$20
全是自家每日新鮮製的,羅漢果龍眼冬瓜茶很潤喉,甘甘甜甜很好飲,推薦!🫶🫶🫶💯💯💯