2021-05-23
✨三五知己聚餐食飯,有時都唔知食咩好⁉️呢間係旺角朗晴坊既[Romanne Leisure Food Concept]環境舒服燈光帶點昏暗,雖然地方唔算大,但食物算高質,同朋友傾吓計都唔錯!我個人都好喜歡‼️.💬紫菜風炸薯條配黑松露沙律醬 $68薯條炸得好香脆,夠熱!加咗少少紫菜配埋個黑松露醬食成件事昇華晒😋!.💬芝士煙肉焗釀大啡菇 $83小食仲叫咗個大啡菇,菇算大隻,厚身,加埋啲煙肉芝士真係惹味好食!.💬另外叫咗個二人餐 $428 (星期五六日)1️⃣頭盤有煙燻三文魚鮮柚子沙律!無咩特別但夠新鮮!加埋啲甜甜酸酸既醬開胃!2️⃣個蒜蓉包估唔到幾好食好惹味真心要比個讚!💯👍🏻3️⃣我無飲餐湯所以唔知咩味😂.4️⃣黑松露野菌意大利飯配63度溫泉蛋(主菜)個意大利飯味道都做得好好,估唔到溫泉蛋同啲飯好夾,黑松露味濃,意大利飯硬度適中有咬口🤓!好食!.5️⃣香烤特選牛柳拌法國鵝肝(主菜)牛柳唔鞋口,仍算嫩口,鵝肝食落軟綿綿咁充滿油脂香,好滿足🤤!.6️⃣暖朱古力布朗尼蛋糕配意大利雪糕 餐加$30呢款甜品我覺得中規中矩,唔係唔好食,但係無咩特別🤓!.💬暖紫薯焦糖比利士窩夫 $88賣相唔錯!份量都十足!窩夫外脆內軟,不過覺得
💬紫菜風炸薯條配黑松露沙律醬 $68
💬芝士煙肉焗釀大啡菇 $83
💬另外叫咗個二人餐 $428 (星期五六日)
2️⃣個蒜蓉包估唔到幾好食好惹味真心要比個讚!💯👍🏻
3️⃣我無飲餐湯所以唔知咩味😂
4️⃣黑松露野菌意大利飯配63度溫泉蛋(主菜)
5️⃣香烤特選牛柳拌法國鵝肝(主菜)
6️⃣暖朱古力布朗尼蛋糕配意大利雪糕 餐加$30
呢款甜品我覺得中規中矩,唔係唔好食,但係無咩特別🤓!
💬暖紫薯焦糖比利士窩夫 $88
賣相唔錯!份量都十足!窩夫外脆內軟,不過覺得紫薯味偏甜😋!但偏偏啱我胃口😂!
📍Romanne Leisure Food Concept (砵蘭街)
旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓