餐廳: 富臨酒家
資訊:

餐廳: 富臨酒家
資訊:

2018-08-17 188 瀏覽
星期六,難得可以晨早鬆人. 本來約了細妹叫她等我放三點的突然提早了. 兩點已經會合大家來到, 首要任務, 就是先安慰肚子中午時分來這裡飲茶人流雖說多,但有一部分係吉枱,侍應都要我地搭枱唉!呢啲就係今時今日既服務態度?點心紙經常有特價,點心、小食、粉麵飯都有叉燒同燒鵝瀨粉(忘記正式價錢)燒鵝瀨雖然份量吾多湯汁帶有濃香的鹵味,瀨粉的爽滑燒鵝的確不比鏞記差!更是非一般酒樓食肆能食得到的羶香的鵝肉帶著更羶香的鵝油再加上脆度十足的鵝皮,而鵝肉爽口,十分之有味道如果是脾位就更好!叉燒瀨叉燒也是極厚切的. 此叉燒夠蜜味之餘, 真正用上了梅頭肉的叉燒不肥, 而且非常之淋,是值得一食再食的.湯底雖只是一般既高湯. 但味道不差, 味精不多飲多兩口沒事去茶樓食一定係食點心雞扎一點沒有欺場有冬菇,魚肚,芋頭,蟹柳!大量雞片仲有就是大量味精!而蝦蛟就比較理想。蝦的size係適中的而表皮亦無爛,代表包得好完整。配搭上辣椒醬就一流。總結食物水準唔錯但奈何因搭檯感覺得不舒適而且又嘈最慘到我地走不斷地有吉枱呢!
星期六,難得可以晨早鬆人.
本來約了細妹叫她等我放三點的
突然提早了. 兩點已經會合
大家來到, 首要任務,
就是先安慰肚子
中午時分來這裡飲茶
人流雖說多,
但有一部分係吉枱,
侍應都要我地搭枱
唉!呢啲就係今時今日既服務態度?
點心紙經常有特價,
點心、小食、粉麵飯都有
叉燒同燒鵝瀨粉
(忘記正式價錢)
燒鵝瀨雖然份量吾多

湯汁帶有濃香的鹵味,瀨粉的爽滑
燒鵝的確不比鏞記差!
更是非一般酒樓食肆能食得到的
羶香的鵝肉帶著更羶香的鵝油
再加上脆度十足的鵝皮,而鵝肉爽口,十分之有味道
如果是脾位就更好!
叉燒瀨叉燒也是極厚切的.

此叉燒夠蜜味之餘,
真正用上了梅頭肉的叉燒不肥,
而且非常之淋,是值得一食再食的.
湯底雖只是一般既高湯.
但味道不差, 味精不多
飲多兩口沒事
去茶樓食一定係食點心
雞扎一點沒有欺場

有冬菇,魚肚,芋頭,蟹柳!
大量雞片仲有就是大量味精!
而蝦蛟就比較理想。
蝦的size係適中的

而表皮亦無爛,代表包得好完整。
配搭上辣椒醬就一流。
總結食物水準唔錯
但奈何因搭檯感覺得不舒適而且又嘈
最慘到我地走不斷地有吉枱呢!