2011-09-19
呢一間星加坡開過嚟嘅餐廳,水準時高時低。新開張嘅時候去食,非常唔錯。之後再帶女朋友去食過兩次,差咗啲。最近朋友生日,喺嗰度開咗個party仔,結果又相當唔錯,係咁多次最好食嘅一次。麵包先嚟,有芝士包,提子包,煙肉包月baguette。我最鐘意食麵包,全部都要,全部都好食。我嘅頭盤係兩隻langoustine意式餃子。Langoustine煮得半生熟,入面加咗dill,嘩,好甜好甜,好食。青豆湯,上面有啲泡,而家都係興啲咁嘅嘢,ok啦。正餐條milk fed lamb chop,煎五成熟。好得,入口融化,唯一問題唔夠羊味,可能因為係乳羊嘅關係。甜品係心太軟,不過係Lemon tart版本,檸檬味好清香,蛋糕入面個lemon cream亦唔錯。全程都好。不過幾位經理服務有啲問題,好snobbish。上次都係咁。喂,千幾蚊一位,未計飲酒,高級餐廳喎,要humble啲嘛。
青豆湯,上面有啲泡,而家都係興啲咁嘅嘢,ok啦。