2016-04-18
本身行去韓國街搵野食, 行行下覺得唔想食咁熱氣, 咁辣, 所以都係投降去食西餐。呢間野完全唔起眼, 通常大家起路邊都係路過, 所以睇到餐牌先發現原來係餐廳,入到去人都冇乜, 但餐單都富豐, 價錢百零蚊至4百幾蚊都有, 咁諗住做完野辛苦同老婆食餐好少少, 食貴少少都OK, 大家都點左個要4百幾蚊埋單既餐。不過點餐時係位阿姐來點, 一句「食咩?」, 難聽D講, 臭口臭面, 仲衰過茶餐廳阿姐,係個阿叔就叫做有D笑容, 上餐個陣都會問我地試唔試下甜品。味道其實OK的, 以咁既人數黎講唔洗迫算係咁, 唔太差。不過中途叫飲品, 叫倒水, 都係KEEP住臭口臭面, 老實講真係唔開心,唔怪得而家服務業成日俾人話唔識笑, 其實唔笑之餘, 如果加埋臭口臭面,咁個經歷就唔多令人LIKEY。埋單個陣個其他阿姐埋, KEEP住一貫既臭口臭面, 我心諗, 咁我都食左兩個餐呀, 都唔係CHEAP客呀, 我又冇得罪你, 係咪真係咁唔憂做? 咁唔想做我生意?埋單走左之後老婆都同我有同感, 大家都覺得佢地好臭口臭面, 我諗唔會有下次。
係個阿叔就叫做有D笑容, 上餐個陣都會問我地試唔試下甜品。
味道其實OK的, 以咁既人數黎講唔洗迫算係咁, 唔太差。
咁個經歷就唔多令人LIKEY。