今晚同朋友在Wan Chai happy hour之後random choose左藝術中心呢間食野,唔使點等位,星期日dinner不多人. 地方都ok闊,environment同裝修都幾好,不過今晚大霧,出面無咩view睇,而且出面有地盤所以waiter都唔recommend我地坐terrace,安排左我地5個人坐入面一張大枱,整體都坐得幾舒服。藝術中心位置就比較差, MTR出來要過天橋再行先至到, 因此餐廳都無咩人, 70% full到.menu內食物都係一般西餐有既野, 無咩新意必須批評既一點係我地叫waiter介紹一支白酒比我地, 好明顯佢係唔清楚有咩酒, 就是但叫我地跟佢點其中一支. 我地問佢呢支酒有咩特別同表示想要一支比較fruity d既, 佢就答佢地餐廳所有酒都係唔fruity既, 又話佢支個產地好. 我問佢個產地有咩好, 佢扮晒野唔答.其實我地都好少飲酒, 所以先好有禮貌咁請佢介紹. 佢都好有禮貌咁回答, 但答案9唔答8, 又唔refer比其他熟手同事答.我地最後跟佢點左下面果支酒. 我地5新手飲完既comment一句話講晒: 淡而無味, $420唔值, 飛機餐酒好飲過

menu內食物都係一般西餐有既野, 無咩新意

我地最後跟佢點左下面果支酒. 我地5新手飲完既comment一句話講晒: 淡而無味, $420唔值, 飛機餐酒好飲過佢.
White wine
一坐底即刻比左一籃面包我, 長長地果幾塊脆卜卜好好食, 食落有d似印度curry伴碟果d crackers咁.

種種bread都好新鮮好味,脆片幾脆,仲係暖的面包,不錯。
pre-meal bread
蘑菇pizza

薄皮批, 都幾好食不過全部野都好濃味顯得較鹹
mushroom pizza
一般salad, nothing special, 尚可
Beef stew
肉質太林了,麻麻地, 似屋企整果d中式牛腩。
beef cheek
Green Pesto 意粉, 裡面有Truffle
我覺得不錯,D面剛剛好,不會太林,不過同行朋友覺得太咸。
呢到原來最正係甜點

thousand layer cake

夠鬆化, 一層層又唔太甜, 正
Thousand layer cake
tiramsu

唔會水林林, 有dd酒味, 正
Tiramisu
題外話/補充資料: 侍應有禮貌但唔熟d菜
2015-03-15
2 分鐘 (堂食)
  • 甜點
  • thousand layer cake