2017-11-08
同老媽子特登去試食openrice評分高的食店, 結果係強差人意. 果日有提早19:00到場, 排左10分鐘左右可以入到去, 入到去環境觀感係D枱好擠迫.但明明有空的靠邊四人枱座位, 但個侍應睇左我地得2個人, 就直接指去我地搭枱坐走道位, 同佢講又比佢串一陣一樣有人會搭你枱浪費時間. 當然店舖係絕對地細間, 走廊位最多就行到一個人, 結果就全程睇到老媽子比侍應撞手肘, 而且連sorry都冇句各種無奈感覺野都未食就先受氣.之後點左肉排竹筒飯, 老媽子平時有食開慣紅米,糙米, 佢直接話根本係劣質米去煮. 花旗參燉竹絲雞, 老媽子評價話咸+味道唔上唔落.黑魚子燒賣, 食完連我都覺得係伏, 同一般蝦肉燒賣有分別? 果丁D黑魚子有鬼味道.XO醬蒸鳳爪, 一般般茶樓貨.鮮蝦餃, 一般般.榴槤卷, 一般般.響玲腸, 得呢個真係食得滿意.甜品係超迷你, 每件份量只等同一件蛋撻
同佢講又比佢串一陣一樣有人會搭你枱浪費時間.
各種無奈感覺野都未食就先受氣.
花旗參燉竹絲雞, 老媽子評價話咸+味道唔上唔落.
XO醬蒸鳳爪, 一般般茶樓貨.
鮮蝦餃, 一般般.
榴槤卷, 一般般.
響玲腸, 得呢個真係食得滿意.
甜品係超迷你, 每件份量只等同一件蛋撻