2022-04-25 257 瀏覽
4月24日因局部取消咗晚飯堂食限聚令措施,故和靚媽到此店食番個六點後嘅堂食晚飯,因現在揾食肥華在晚飯時段,食量巳大減又得我同靚媽兩人關係,是晚在此店衹柯打了三款食品,分別係菠蘿炒咕嚕肉,鼓汁炆涼瓜倉魚,及一碗肉碎仔湯泡飯,先講過咕嚕肉如果用兩三餸飯店嘅咕嚕肉同此店相比,此店係優勝一筹,因夠熱和有鑊氣,但若和其他堂食飯店比較,此碟肉咕嚕衹是一碟僅僅合格平平無奇嘅出品,至於個涼瓜炆倉魚,個份量真係夠,主角倉魚好大條,涼瓜片又多可惜炆得唔入味扣晒分,至於全晚最正嘅就係個蚝仔肉碎泡飯,蚝夠鮮夠大隻,泡飯湯底材料又足係一碗有高水準嘅泡飯,值得推薦,結論如果行過路過想食過有排檔風味嘅晚餐,可以考慮此店,但提醒各位此店室内坐位非常逼挾,係食完餐飯就要埋單個隻,唔好諗住可以係度可以同朋友杯洒言歡