2021-04-04 533 瀏覽
諗住好耐冇食,咪買咗個燒牛肉丼外賣番去食下,點知真係好鬼失望。首先,間野服務真係好唔貼心。雖然門前有寫,但喺出面落緊雨同鋪入冇客人嘅情況雨都唔比人喺鋪入面等。唔好同我講咩防疫,咁驚就執咗佢囉!然後,門口貼住餐牌嘅標價同收據上標價不符。燒牛肉丼餐牌上寫$49,收據就寫$50。85折咗又點?不符就係不符,好心間鋪就update下啦,唔好再標錯價fake人啦!最重要嘅係,食物質素差過以前好多。最初呢間鋪開咗冇耐嗰陣,食過嘅燒牛肉飯係真係覺得唔錯,d燒汁甜甜香香,牛肉又唔會多筋難咬,係會想推薦比朋友嘅水準嚟。但係今次呢個牛肉飯真係好失望,隻燒汁轉咗另一種,唔再好似以前咁甜甜地,而係變到好似豉油咁,係真係豉油撈飯嘅feel嚟。而d牛肉又係多筋嗰隻,好幾多筋到好似香口膠咁,咬極都唔爛,不如叫呢味野做燒牛肉味香口膠豉油撈飯算啦😂😂😂😂😂總結嚟講,呢間鋪食物同服務方面嘅水準比最初開嗰陣差咗。想食local嘅非連鎖餐廳,無非係想平靚正同人情味,但係呢間野要平唔算平,附近其他要平過佢又好食語佢嘅有唔少(只係佢叫做係附近少有嘅日本野咁解)。要靚,用料唔靚,差過以前。要正,店員不近人情,餐廳內冇人同落雨都唔比

總結嚟講,呢間鋪食物同服務方面嘅水準比最初開嗰陣差咗。想食local嘅非連鎖餐廳,無非係想平靚正同人情味,但係呢間野要平唔算平,附近其他要平過佢又好食語佢嘅有唔少(只係佢叫做係附近少有嘅日本野咁解)。要靚,用料唔靚,差過以前。要正,店員不近人情,餐廳內冇人同落雨都唔比人入去等。諗唔到有乜理由要再幫襯,更加唔會想再推薦比人👋🏿👋🏿👋🏿👋🏿👋🏿
外賣自取