2023-07-20
最近去左旺角RIMI Cafe,一入門口就被公仔吸引左🤣 整個環境以紫色為主,分開左兩邊,左邊係可以席地而坐既座位,玩game就最方便! 而右邊就係正常既用餐座位! 我地既晚飯就叫左Party set既二人餐🙆🏻♀️ 分別包左一款小食、兩款主菜、兩份餐湯同蒜茸包、兩杯飲品! .🍗雞翼拼盤超大份量!! 有9件黑松露雞翼同9件蜜糖芥末雞翼,仲有炸薯條同沙律菜,仲有兩大碗醬汁,其實就係黑松露醬同蜜糖芥末醬! 呢個拼盤兩個人食都多得瀉,3個人食都得🤣 雞翼幾香口,兩款醬都好好味! 薯條幾脆,整體唔錯.🍝煙三文魚配忌廉雜菌天使麵上邊係煙三文魚堆成既玫瑰花,下面擺滿雜菌,天使麵吸收哂忌廉好入味!! 香而不膩,幾好味!.🥩蒜片牛柳粒長碟擺放蒜片牛柳粒,醬汁幾夾,牛柳粒口感豐富,肉味濃郁!.🎃南瓜湯及蒜茸包餐湯係南瓜湯,好濃郁既南瓜味而且質感好幼滑👍🏻蒜茸包超脆!.🫐藍莓四季春茶飲品比想像中大杯! 紫藍色既飲品,飲落好香甜既藍莓味幾好!.🍋金桔檸檬四季春茶呢杯好清新! 而且有少少金桔味感覺好潤,好解渴!.呢度無論係同一班朋友來玩,或者同知己來傾傾計都幾適合!
🍗雞翼拼盤
🍝煙三文魚配忌廉雜菌天使麵
🥩蒜片牛柳粒
長碟擺放蒜片牛柳粒,醬汁幾夾,牛柳粒口感豐富,肉味濃郁!
🎃南瓜湯及蒜茸包
餐湯係南瓜湯,好濃郁既南瓜味而且質感好幼滑👍🏻蒜茸包超脆!
🫐藍莓四季春茶
飲品比想像中大杯! 紫藍色既飲品,飲落好香甜既藍莓味幾好!
🍋金桔檸檬四季春茶
呢杯好清新! 而且有少少金桔味感覺好潤,好解渴!
呢度無論係同一班朋友來玩,或者同知己來傾傾計都幾適合!