2007-10-06
果日同女朋友兩個8點幾去星群食飯,通常我地都係貪方便唔使諗食2人餐,但果日係我地拍拖2周年,所以我地散叫,咁樣可以分開曬頭盤,主菜同甜品咁食,我地首先叫左個ceasar salad,之後主菜就食西冷同羊架,最後食埋個心太軟,d野食好好味,牛同羊都整到岩岩好,個甜品一切落去就有朱古力流出黎,正~講番d服務先,d侍應都幾好服務,又有介紹我地有咩好食,d菜又一道一道咁上,唔會話一次黎曬,見我地差唔多食完又會俾牙籤同加下水,但係d經理就差d,尤其肥肥地戴眼鏡果個(因我地不時幫襯,所以都認得),我同女友見到佢地成班員工忙緊既時候,個經理竟然係唔幫手,都係見佢拎住枝beer坐係度同班fd吹水!我地唔知佢係放左工定咩,但係已經見過咁既情況幾次,就算係收左工都應該換番件衫先做私人野la,我覺得咁會影響間餐廳既聲譽law,就算係經理都唔係咁做丫嘛,咁簡直係浪費左餐廳咁好水準既食物同員工law!!