餐廳: 元気寿司 (康怡廣場北座)
資訊:

2018-02-08 404 瀏覽
今日約左R小姐食元氣壽司, 平時都係小西灣藍灣廣場或杏花村食, 第一次食呢間分店有驚喜WOR首先2點去到門口, 竟然唔駛排隊直接有卡位坐。 呢間有自動路軌送D食物黎你面前, 同有部機俾你落ORDER。送左食物黎之後會有個鐘響黎提你按掣, 按完存食物車會自己返去廚房見到隔離未拎食物就唔小心按左個掣, 食物會連架食物車返去廚房 -_-唔緊要, 叫WAITER 幫手就可以拎返個食物架喇我地知道下午茶2點半先開始, 坐到2點半先叫野食, WAITER 慣哂唔會黑你面。咁自動化D WAITER 應該好得閒喇, 又唔係WOR, 見佢地成日衝黎衝去好忙咁樣..我叫左呢個餐(50蚊), 有芝士煙肉烏冬, 金槍魚卷, 三文魚壽司, 炸蝦壽司, 魷魚壽司。 睇落唔多食食落好飽肚。先黎個芝士煙肉烏冬… 好多芝士感覺好肥… 食落好飽肚, 飲哂多D綠茶消滯先再黎D壽司金槍魚卷: 好新鮮, 金槍魚軟綿綿三文魚壽司: 魚生好新鮮, 厚薄適中, 好肥美炸蝦壽司: 隻蝦幾大, 食落好滿足, 炸得好,脆口魷魚壽司: 清哂D內臟, 度隻食都唔會太難咬R小姐SHARE左個炸南瓜餅俾我食, 溫度岩岩好, 咬落啖啖南瓜R小姐叫既

唔緊要, 叫WAITER 幫手就可以拎返個食物架喇

先黎個芝士煙肉烏冬…

好多芝士感覺好肥… 食落好飽肚, 飲哂多D綠茶消滯先

再黎D壽司

金槍魚卷: 好新鮮, 金槍魚軟綿綿
三文魚壽司: 魚生好新鮮, 厚薄適中, 好肥美
炸蝦壽司: 隻蝦幾大, 食落好滿足, 炸得好,脆口
魷魚壽司: 清哂D內臟, 度隻食都唔會太難咬

R小姐叫既餐 。 有烏冬,南瓜餅, 壽司軍艦

但我同R小姐食完都好口乾, 應該個烏冬落左味精

埋單有加一, 都係$55蚊喳。 真係物超所值

下午茶