今晚同朋友出開銅鑼灣睇完跌打,諗住搵吓有咩岩食,無意間比巴蜀軒豬扒酸辣米線呢個招牌吸引,走左入去食。我order了一碗招牌豬扒四川粉,朋友order火爆腩肉酸辣米線。我等碗麵等左好耐(大約等了20分鐘),見隔離遲過我order食物既客都快過我地有野食,便叫店員幫我跟單,但換來一句「跟緊,陸續出緊」的呼喝語句回答我們。好,我忍。因見得你一個人做曬樓面既野,另外一個去左送外賣。我就算。跟住就出左野飲比我地,另上左碗招牌豬扒四川粉。因我朋友碗火爆腩肉酸辣米線未送到,我便食慢些少等佢。又等左5分鐘,見水吧不斷出外賣比人,堂食果啲全部都未有,我便再一次追單,因只有果位店員在樓面,無耐只可問佢,今次佢又係答番同樣既野「跟緊」😡我便話等左好耐,全店最早坐低既都未有得食。那時佢先問我係咩,我一講「腩肉」,佢就話無「腩肉」😤,即時我火都黎話無你唔早出聲,無又唔話比人知,要我地等左半個鐘。佢竟然連唔好意思都無講就去左做第二樣野。因我碗麵已經食左一半,如果唔係我一定即走。於事我即刻拿拿淋食完自己碗麵,出去陪佢食麥記。我咁大個人第一次遇到今次事件,員工態度極差,食物已經唔係所講既咁好食,一食已經知中伏,湯底無

我咁大個人第一次遇到今次事件,員工態度極差,食物已經唔係所講既咁好食,一食已經知中伏,湯底無味,只有辣油味,豬扒無驚喜。食碗麵卻換來一肚氣。唔會再有下次。
2017-04-19