2017-07-21
兩點幾,一行五人起又一城搵食,見到店面裝潢幾有格調﹐間野應該主打甜品,有意粉set,menu價錢ok就入去。坐既係店舖外比較簡陋既位,地下有d污糟,我地肚餓想即刻坐低食野,都唔介意坐咩位。睇完一輪menu,order左三個意粉set同兩個甜品。意粉set跟飲品同沙律,等左一陣,沙律只上左兩個,意粉上左一個。我地諗可能漏單,叫店員check check。明明只係好簡單,我地都好清晰話比店員知我地叫左邊三個意粉,而家只有一個到左,去睇返機落左邊個,咪知道落漏邊個囉,店員竟然拎番佢手寫果張單,走黎問番我地係邊個冇落,嘩最好我地做客既係會知啦。第一碟意粉食完,過左一陣甜品芒果雪山黎左一個,漏果個沙律又到左,叫做人人都有d野落肚啦。第一碟意粉係瑞士雞翼鮮菌意粉,雞翼好食,菇味道太重,意粉味道太淡,冇再食既意慾。叫既甜品芒果雪山外觀同menu相差別極大,配料樣樣都有但少過menu既相,不過味道都ok,可以接受。冇幾耐第二三碟意粉都到左,朋友話卡邦尼煙三文魚意粉ok,拿破倫香飲品(唔甜既果茶)分左一次一杯同一次兩杯咁上,怪怪地,唔知點解飲品後上,仲要分左兩次上三杯飲品。直到清哂台面所有食物,orde
直到清哂台面所有食物,order左既甜品栗子鬆餅仲未到,但無啦啦又多第四個沙律比我地,店內既傳菜真係混亂到一個極點。我地叫店員睇睇係咪漏左栗子鬆餅,店員話栗子鬆餅係耐d,要等半個鐘。我地話「下,我地已經食哂其他野,都坐左半個鐘啦」,店員話check check,結果真係漏單,我地就埋單走人,五個人只食左四份食物,餓住咁走,埋單6人共$249(三意粉一甜品)。
成個過程冇店員為漏單表示歉意,我地比完錢離店都冇人講「多謝幫襯」「拜拜」。店員全部冇咩笑容,態度未至於好惡劣,但冇所謂到好似唔想做人生意咁。呢間野只有店面裝潢靚,意粉麻麻,甜品只試左一個,無法客觀評論甜品質素,但整體經驗非常差,絕對唔會想再幫襯,係除左大學canteen外我食過服務最差既餐廳。店內客唔多,四個樓面店員都咁慢咁亂,服務差仲要收加一,冇下次既餐廳。