2017-04-01
知道換左大廚,特登走嚟試下菜...本身做緊優惠,有個set每位$269,有好多道菜,菜式也不差,但無奈我有兩位老人家胃口比較細,所以叫左普通既dinner set,有2款前菜,1款湯,3款主菜,1款飯/粉,甜品...(原諒我未能提供完整的菜式名)前菜:冰鎮芭樂味道酸酸甜甜(應該係用醋+蜜糖),幾開胃,估唔到芭樂都有咁既整法蔥花卷開頭以為係類似包既點心,原來係炸既,樣子似好油,但食落一啲都唔油膩,好好食!湯:海鮮酸辣羹依個真係不得不讚,好足料!酸辣味調控得好好,唔會太酸太辣,讚主菜:炸子雞本來係要古法燒雞,但售罄,所以轉左炸子雞,但都不錯,雞肉都嫩滑,皮都夠脆白玉釀珍菌賣相一流,心型既蘿白,上菜果刻,我仲以為係隔離台,咁靚!但可能蒸得太短時間,珍菌的味道沒有滲入蘿白中龍蝦汁蛋白蒸班球班球一啲都唔腥,龍蝦味道又無搶左班球的鮮味,蛋白加上龍蝦汁一流我地簡左伊麵,並不是傳統果隻伊麵,這款比較幼身,似公仔麵既質感,但抄得不太油同乾身,味道不差甜品係紅豆沙加馬蹄露,紅豆沙不太甜,馬蹄露就比較甜了一點。
前菜:
湯:
主菜:
甜品係紅豆沙加馬蹄露,紅豆沙不太甜,馬蹄露就比較甜了一點。