2024-01-20 74 瀏覽
同朋友享受咗個Tasting Dinner Menu $428/位,真係驚喜連連🥂首先,前菜日本麵豉帶子薄片配鮮蝦肉,帶子鮮甜,配上日本麵豉嘅獨特味道,令味蕾嘅感受更加豐富。而鮮蝦肉則帶出鮮爽嘅口感,整道菜非常平衡👍🏻接着,就到松露煮日本年糕。年糕煮得剛剛好,口感煙韌,松露嘅香氣更加提升咗味道。令我最驚喜嘅係焗法國田螺,佢哋將田螺殼做成餅乾嘅形狀,脆口香脆,十分特別。配上田螺肉及薯蓉,真係一絕😋黑松露蘑菇湯同番茄湯都非常出色。黑松露蘑菇湯濃郁香滑,番茄湯則帶有酸甜口感,都係我最愛嘅湯類。主菜方面,鮮鱸魚柳配上酸甜香草汁,魚肉鮮嫩,香草汁帶出酸甜。慢燒美國牛肉眼同橡果級黑毛豬肉都十分出色,肉質鮮嫩多汁,配上搭配嘅醬汁,好味😋最後,甜品係朱古力咖啡蛋糕。蛋糕香濃醇厚,配上朱古力同咖啡嘅組合,非常適合結束一頓豐盛嘅晚餐。